НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА за ГРАЃАНСКО ОПШТЕСТВО

„Низ призмата на граѓанските организации:
Модели на партнерства со локалните/национални власти

 

Место| хотел Романтик, Велес
Датум| 26 април 2018 година (четврток)
Време| 10:30 – 15:30

 

Фондацијата за одржлив економски развој – ПРЕДА Плус, во соработка со својот германски партнер Arbeiter-Samariter-Bund (ASB), го спроведуваат проектот „Подобрување на активната вклученост на македонските граѓански организации во процесот на донесување на одлуки преку зајакнување на новоосновани граѓански организации “, во рамки на Програмата за Граѓанско Општество и Медиуми (Civil Society Facility and Media Programme) на Европската Унија.
Во јануари 2018 година доделените беа 20 грантови од „Активирај“ – Програмата за мали грантови. Чест и задоволство ни е да Ве поканиме на Првата Национална Конференција за граѓански организации во рамки на проектот каде ќе имаме можност да споделиме искуства и извлечеме заклучоци на тема „Низ очите на граѓанските организации: Модели на партнерства со локалните/национални власти“.

Ве молиме потврдете го вашето присуство за учество на Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.  или на 02/3218 004 најдоцна до петок 20.04.2018 година.  

Со почит,

Тимот на ПРЕДА Плус

 


 

АГЕНДА


НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА за ГРАЃАНСКО ОПШТЕСТВО


„Низ призмата на граѓанските организации:
Модели на партнерства со локалните/национални власти“

Место| хотел Романтик, Велес
Датум| 26 април 2018 година (четврток)
Време| 10:30 – 15:30

 

10:30 – 11:00

Регистрација на учесници

11:00 – 11:15

Отворање на конференцијата

Ирена Иванова (TBD)

  • Програмски раководител, Делегација на Европската Унија

Маријана Милевска, ПРЕДА Плус

  • Директор, Проектен Менаџер

11:15 – 13:15

Презентација на модели на партнерства со локални/национални власти во рамки на грантови од  „Активирај“ Програмата за мали грантови по теми:

Економски развој, технологија и иновација
Здравство, социјална работа и хуманитарна работа
Активизам на млади/Спорт и рекреација
Екологија, животна средина/Хоризонтално Граѓански организации

13:15 – 14:00

Вмрежување и коктел пауза

14:00 – 15:00

Дискусија во групи по теми

15:00-15:30

Заклучоци и затворање на конференцијата

   

Документи: